Tervezés

Koncepció építészet: Balin Tengeri Kutatóközpont

Koncepció építészet: Balin Tengeri Kutatóközpont


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nemrégiben zajlott egy nemzetközi formatervezési verseny a bali (Indonézia) tengerkutató központ idealizálására. A Solus4 tervező cég olyan koncepciót javasolt, amely a cunami kutatásának és előkészítésének szükségességét szolgálja a 2004. évi indiai-óceáni földrengés és a szökőár okozta pusztítások kezelésére. Ezért úgy döntöttek, hogy építészetileg és fogalmi szempontból egy 2500 négyzetméteres környezetbarát tengeri kutatóközpontot terveznek a vízen, ahol a tudósok tanulmányozhatják, kutathatják és értelmezhetik a szökőárhullámok fejlődését és erőit. Az ötlet az volt, hogy azonnali kapcsolatot hozzon létre az emberekkel, mivel azok kapcsolódnak a szerkezet céljához és annak természetes környezetéhez, így szerves alakú épületet fejlesztettek ki, amely tükrözi a hullám magasságát.

A központ víz alatti laboratóriumokból, tudós hálószobákból és vízi kertből, valamint tengervizes medencéből, úszómedence teraszából, bárból és egy előadóteremből áll, ahol konferenciákat és előadásokat tartanak. A központ egész területén magán- és közterületek, valamint rejtett helyek lesznek az esővíz gyűjtésére, mivel azt háztartási használatra kiszűrik.

Az a véleményünk, hogy egy ragyogó tervezési terv van a környezettudományos kezdeményezés előrehaladásához. Ó, hogy fordul a világ ... (nincs szándékosan pun)

[Keresztül]

Ossza meg bárhol az alábbi közösségi média csatornákon, hogy szavazatot adjon nekünk.


Nézd meg a videót: Környezet-, és egészségtudatos építkezés (Június 2022).