Tervezés

Stúdiólakás, amely otthoni és művészeti galéria

Stúdiólakás, amely otthoni és művészeti galéria


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alsancak egyik csendes utcáján, egy török ​​utcával párhuzamosan, Törökország Izmir egyik legsűrűbben lakott városrészében, szokatlan belső átalakulás várja a vendégeket. Az eredeti személy eredetileg azt kérte, hogy ennek az épületnek a földszintjét és a felső emeletét (amely egy öt emeletes társasház része) csak erre a célra létrehozott fotóstúdióvá alakítsák. A tervezési folyamat során Zaas és Yerce megrendelõi és építészcsoportjai átméretezték a helyet és egyetértettek abban, hogy ez meghaladhatja a pusztán stúdiót. A végeredmény egy egyedülálló hely, amely magában foglal egy otthont, egy profi fotóstúdiót és egy nyilvános művészeti galériát.

  • 1 |
Az első emelet hátulján található, egy privát nappali. A mennyezeti tv-tartó lehetővé teszi a síkképernyős televízió felfüggesztését az ablaküveg előtt, ahonnan kilátás nyílik a csendes utcára.

  • 2 |
A nappali belsejében egy dupla munkaterület található, az íróasztal felfelé nyomva, a belső üvegfal felé nézve. Három úszó fali polc tárol néhány könyvet és képet.

  • 3 |
A szokatlan jellegű fal a nappali másik oldalán húzódik, fehér alapegységek mögött. A környezeti világítás a szekrények mögül világít, hogy megvilágítsák a telepítést.

  • 4 |
A lakossági első emeletet úszó lépcső kialakítás útján érik el a fotóstúdióból és a galériából. Mindegyik lépés egy fém 3D-s párhuzamos rajz, amelyet külön-külön a stúdió falához rögzítenek, hogy a mezzanine platformra emelkedjenek. A modern korlát kialakítását LED-es szalagfények világítják.

  • 5 |
A mezzanine ajka alatt egy vendég recepció található, egy világos tárolófal mellett, élénk sárga fülkével. A földszinten lévő stúdióközpont közepén egy fekete díszítéssel ellátott szék szikla szikla, amely lehetőséget kínál a pihenésre a fotózás között.

  • 6 |
Egy kis oldalsó asztal a fekete és fa szék mellett nyújt helyet egy bögre kávé lehelyezéséhez munka szünetek alatt - vagy akár egy pihentető gyertyát is éghet. A szék és partnere a békés utca felé néz, hatalmas, fekete kerettel ellátott üvegajtókon keresztül.

  • 7 |
A stúdió ellentétes oldalán a lépcsőhöz egy szürke galériafal nyílik. A kerületi világítógerendák a felső és alsó széle mentén helyezkednek el. A vendég recepció mögött, egy konyhasarok és a galéria fürdőszobájának ajtója elé egy munkaasztal van felállítva.

  • 8 |
A lebegő lépcsőház tetején található pihenőhely egy villódzó modern kandallóval és két kényelmes, modern karosszékkel rendelkezik. A tervezés szakaszában felmerült a kérdés, hogyan lehet egy egyszerű osztályt olyan multifunkcionális területré alakítani, ahol az élet különböző funkciói és beállításai egymás mellett létezhetnek. Megoldásokat kerestek ezeknek a funkcióknak az átjárhatóságának megállapítására, a felhasználás és az élet közötti szabad áramlás megteremtésére.

  • 9 |
Az első emeleti leszállás kapcsolódik az ipari stílusú platformhoz, amely egy sétány a házi könyvtár területéhez. Mivel az átalakítás egyik fő célja az volt, hogy maximalizálja a kreatív teret a fotóstúdió számára, a mezzanine és az első emelet úgy van kialakítva, hogy szükség esetén extra helyet biztosítson a fotózáshoz. A fotóstúdió teteje alatt összefonódó munka, élet, kiállítás funkciói összekapcsolják a „loft” típusú életmódot.

  • 10 |
A nyugodt kő kandalló aláhúzza a modern kandallót a relaxációs területen. A kandallót tiszta, dekoratív vázákból álló csoport díszíti, amelyek elkapják a lángok fényét.

  • 11 |
A kandalló mellett elhaladva a nagy ablakok a konyha étkezőjének falát vonják be, amelyben a sziget, amely ötvözi a főzési és az étkezési funkciókat is, középpontjában áll.

  • 12 |
Egy fényes króm tűzhely koronázza a konyhai szigetet étkező hosszabbítóval. A sziget fa munkalapjának közepén egy rozsdamentes acél mosogató található.

  • 13 |
A tolóajtók kinyitják a konyhát egy teraszig, amely teljesíti a konyha étkezőjének és a pihenőtérnek a hosszát.

  • 14 |
A növények dzsungelét vonzza a hosszú teraszra.

  • 16 |
A saját fürdőszobát a hálószobából lehet elérni.

  • 17 |
A vendég garderobja, a galéria emeletén, éles ipari hangulattal rendelkezik.

  • 18 |
A bifold üvegajtók az épület teljes elejét kinyitják. A forgalmas kiállítási helyiségek látogatói eláraszthatnak az utcai előcsarnokba, egy széles járdán, amely a városhoz és az osztályhoz tartozik.

  • 19 |
Ha a kiállítás szabadon áramolhat a belső tér és az utca között, akkor a kiállítás potenciális látogatói szűrő nélkül elhaladhatnak és átjárhatnak. A terület szociális platformmá válik, ahol az emberek a szabadtéri utcában kényelmesen elkeveredhetnek ahelyett, hogy a fedett galéria belsejébe doboznák.

  • 20 |
Az intelligens kialakítás a végső egyensúlyt eredményezte a funkciók elválasztása és összekeverése között. Az eredmény egy szórakoztató hely, amely nyitott lehet a nagyközönség számára, de mégis biztosítja a szükséges adatvédelmet, ahol szükséges.

  • 21 |
A földszinti galéria tér és az első emeleti otthoni belső terv rajza. Ez a rész nem tartalmazza az első emeleti magánház irodát, amelyet közvetlenül a mezzanine oldalán találnának.

  • 22 |
Elülső magasság: a nyilvános utcai előcsarnokba nyíló kétoldalas üvegajtókkal.

  • 23 |
Földszinti alaprajz.

  • 24 |
Emeleti terv (magán irodával kiegészítve).


Ajánlott olvasmány: 40 Hihetetlen tetőtér, amelyek tolják a határokat


Nézd meg a videót: Garzon lakás full felújítás - DIY studio flat renovation 710 (Június 2022).


Hozzászólások:

  1. Faehn

    Azt hiszem, tévedsz. Beszéljük meg.

  2. Kim

    Felajánlom, hogy látogassa meg az oldalt, ahol rengeteg cikk található az Önt érdeklő témában.

  3. Jawhar

    Of nothing similar.



Írj egy üzenetet